|
|
Lån  


 
Manchester United Football Club er en engelsk fodboldklub, som har hjemmebane på Old Trafford-stadion i Trafford, Greater Manchester, og er en af de mest populære fodboldklubber i verden, med over 300 millioner fans på globalt plan. Klubben var et af medlemmerne da Premier League blev oprettet i 1992, og ellers har de spillet i den øverste division i England siden 1938, med undtagelse af sæson 1974-75. Det gennemsnitlige tilskuertal i klubben har været højere end nogen anden klub i engelsk fodbold lige siden 1964/65.

Klubben er den anden mest succesfulde i engelsk fodbolds historie og faktisk den mest succesfulde i nyere tid, de har vundet 20 major titler siden Alex Ferguson´s start i november 1986. De er Premier Leagues nuværende mestre, og de har vundet Englands top division 18 gange, og deler rekorden med Liverpool. I 1968, blev de den første engelske klub til at vinde European Cup, mod portugisiske Benfica, som de slog 4-1. De vandt den anden European Cup som en del af the Treble i 1999 og næsten 40 år efter den første vandt de i 2008 deres tredje titel. Klubben har også rekorden for flest vundende FA Cup som er 11 gange.

Siden slutningen af 1990erne, har klubben været en af de rigeste i verden med en højere omsætning end nogen anden fodboldklub, og er lige nu rangeret som den rigeste og mest værdifulde klub indenfor fodbold, med et budget på 897 millioner (over 9,5 milliarder kr.) fra september 2008.

Information på sider:

United States - Alex Ferguson - Fodboldstøvler - Old Trafford - Fodboldrejser - Sportstøj - Wayne Rooney - Fodboldudstyr - Titler - Fodboldtrøjer - Du er her: United - United -